пʼятниця, 19 вересня 2014 р.

Славний літописець трагічних сторінок історії


   Запитайте сьогодні  будь-якого читача, хто такий Адріан Кащенко, і вам скажуть: «Не знаю...» А був час, коли в середовищі людей, яким не байдужа була доля України, її історія, культура, зачитувалися книжками цього письменника.
Особливої популярності творчість митця набула у першій третині нашого століття. Кащенко - письменник був би неможливий без тієї ситуації, яка склалася в українській культурі під час першої російської революції та після неї.
     

Важким і тернистим був шлях українського письменника Адріана Кащенка до визнання та всенародної шани. Його твори довгий час були заборонені, і лише зараз його самобутня творчість повертається із забуття в безсмертя. Адріан Кащенко ще з дитинства захопився історією рідного краю. Все своє життя він вивчав і широко відображав у творах історію свого краю. Він щиро любив свою батьківщину, вболівав за її долю, твердо вірив у велике майбутне України. У Адріана Кащенка пробудилася спадкова пам’ять, болюче відчуття минулих віків, глибоке розуміння трагедії рідного народу.
Письменник - автор історичних оповідань. Він змалював постаті національних героїв України: Самійла Кішки, Івана Сулими, Костя Гордієнка-Головка. Твори А. Кащенка допомагають краще зрозуміти життя українського козацтва, закликають пам’ятати про героїв, які віддали своє життя за волю, незалежність свого народу.

ІСТОРИЧНІ ПОВІСТІ:

НАД КОДАЦЬКИМ ПОРОГОМ
ПІД КОРСУНЕМ
У ЗАПАЛІ БОРОТЬБИ
СЛАВНІ ПОБРАТИМИ
БОРЦІ ЗА ПРАВДУ
НА РУЇНАХ СІЧІ
З ДНІПРА НА ДУНАЙ
ЗРУЙНОВАНЕ ГНІЗДО


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *