середа, 24 квітня 2019 р.

Чистий четвер

Нехай четвер очистить ваше серце,
Нехай омиє тіло і думки,
Як із відра вода - на вас проллється
Благословення Боже на віки!



У четвер останнього перед Великоднем тижня, який називається “Чистим четвергом”, необхідно ретельно вимитись. А ще краще – вимитися до сходу Сонця "незайманою" джерельною водою, а у воду покласти дві писанки. 
Чистий четвер потрібно проводити в чистоті. Саме тому, починаючи ще з півночі й до сходу сонця треба встигнути скупатися. Адже вода в цей день навіть у звичайному крані вважається магічною та цілющою. Таким чином, очищається і душа, і тіло. Змивається весь негатив, накопичений за весь попередній рік.
У воду бажано класти срібло. Найкраще, якщо це буде срібний хрест. Через його брак потрібно класти будь-який інший срібний виріб, який є в оселі. Ось чому в народі кажуть, що потрібно купатися «в сріблі». І дітей варто купати так само. Із давніх-давен вважається, що срібло - найкращий захисник від нечистої сили.
Після обмивання потрібно сходити до церкви, очистити свої помисли від усього гріховного, причаститися. Прийшовши з храму додому, перш за все приступіть до наведення порядку в оселі. Саме прибирання будинку має бути на першому плані. А потім уже можете пекти паски та фарбувати яйця. У народі побутує повір'я: якщо в будинку в цей день буде брудно, то весь рік домочадці проведуть у сварках. І їх супроводжуватиме невдача.

Народне повір'я говорить, що брудну воду не варто виливати в межах будинку. Її варто виливати в тому місці, де нічого не росте, наприклад, на камені або дорозі. Крім цього, не варто залишати замоченою білизну або брудний посуд.

З Інтернету






Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *