субота, 20 квітня 2019 р.

Іде свято із Вербою - згине лихо із бідою!!!


Сьогодні усі християни святкують Вербну неділю

 За євангельським переданням, коли Ісус Христос воскресив з мертвих Лазаря, люди, які бачили це, повірили, що він дійсно Син Божий. Коли Ісус в’їжджав на віслюкові до Єрусалима, то люди, вшановуючи його, встеляли дорогу своїм одягом, а також вітали пальмовим гіллям.
В Україні таким деревом стала верба, тому в народі це свято називають Вербною неділею, святкують її за тиждень до Великодня, а весь тиждень називають вербним.
У народі вірять, що освячена верба має цілющу та очисну силу: символічне биття освяченим гіллям оберігає від хвороб. В цей день дітей легенько «гладять» гілочкою лози, а коли б’ють, то примовляють: «Не я б’ю - верба б’є, за тиждень – Великдень».
Освячені «котики» встромляють за образи та зберігають протягом року до наступних Великодніх свят.


Також в цей день дозволені і деякі послаблення у Великий піст. Дозволяється вживати в їжу рибу. М’ясо, яйця і молочні продукти залишаються під забороною.

Звичайно ж, найважливішим у цей день, як і раніше, залишається щира молитва. Особливу силу в цей день має молитва за здоров’я. Молитися також можна про благополуччя близьких, а також про поповнення в родині.

Не забудьте в цей день і про милосердя. Допоможіть тому, хто цього потребує. Це принесе статок і у ваше життя.

У це свято заборонено лaятися, а також виконувати важку роботу. Постарайтеся провести цей день в хорошому настрої, тоді і удача буде супроводжувати вам протягом року.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *