середа, 6 липня 2016 р.

Всесвітній день ... цьомчиків)))



Завтра ми святкуватимемо Івана Купала, а сьогодні  відзначаємо ще одне свято, хоча маловідоме. 
6 липня - Всесвітній День поцілунку. Тож вітаю всіх зі святом та передаю віртуальний цьомчик)))
Що ж до історії свята, то вона невеличка. Припускають, що вперше День поцілунку відзначали у Великій Британії, а 20 років тому цей день офіційно був затверджений ООН.
Ще одні  кажуть, що свято започаткували тому, що люди стали менше цілуватися. А так під час свята будуть цілуватися, бо традиційно у цей день проводять багато акцій, конкурсів тощо.Отож, цілуймося на здоров’я! І не важливо, хто саме об’єкт уваги наших губ; не важливо, де ми робитимемо це, який будемо використовувати стиль . Найважливіше, що ми захоплені цим настільки, що для нас такого поняття як «час» не існуватиме. З О В С І М ))). Тож – цілуймося що маєм сили та бажання. А замість традиційного «До побачення!» кажімо краще «До поцілунку!» Переповідають,що так говорили жартома наші предки.

Кілька цікавих фактів про поцілунки:
Наука про поцілунок — філематологія.
Африканці виражають пошану до вождя, цілуючи землю, по якій він ходив.
Римляни на знак вітання цілували очі один одного. Це повна протилежність російській прикметі, по якій цілувати очі, — до розставання.
В давнину в Англії існував такий звичай: під час ярмарків жінки брали яблуко, встромляли в нього гвоздику і пропонували яблуко тому, з ким хотіли поцілуватися. Чоловік повинен був вийняти гвоздику, розжувати її, а потім поцілувати жінку. Він не мав права відмовитися.
Найдовший поцілунок, занесений до Книги рекордів Гінесса, тривав 17 днів 10 годин і 30 хвилин. Переможці загриміли в лікарню з виснаженням організму. Після виписки їх шляхи розійшлися і більше не перетиналися.
Опитування показали, що чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.
Один поцілунок спалює приблизно 3 калорії.

І наостанок  - 25 істин про поцілунок...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *