пʼятниця, 18 квітня 2014 р.

Фільм про Шевченка «Ген свободи» побачили у 14 країнах

Документальну стрічку до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка «Ген свободи» виробництва Національної телекомпанії України показали в багатьох країнах світу. Зокрема, стрічку про Кобзаря побачили у Португалії, Данії, Грузії, Саудівській Аравії, Узбекистані, Швейцарії, Малайзії, Вірменії, Лівані.
«Така широкомасштабна просвітницька акція спрямована на популяризацію української культури в інших країнах. 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка стало тією датою, яка об’єднала українців по всьому світу, тому телекомпанія запропонувала дипломатичним установам показати документальний фільм про Тараса Шевченка», – розповіла заступник генерального директора НТКУ з питань міжнародного співробітництва Вікторія Романова.
Документальний фільм «Ген свободи» присвячено маловідомим сторінкам життя Тараса Шевченка. Його автори розмірковують над тим, що спонукає інші народи світу досі ставити пам’ятники Великому Кобзареві, адже на сьогодні у світі налічується понад тисяча пам’ятників Тарасові Шевченку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *