понеділок, 17 лютого 2014 р.

Лауреати премії імені Лесі Українки

За результатами таємного голосування у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» перемогу здобула Надія Гуменюк за свою книгу «Шуршик В. та інші: Казки з Яринчиного саду» (видавництво«Навчальна книга – Богдан»). У книжці вміщено десять казок з ілюстраціями талановитої художниці Світлани Бялас.
Чудово ілюстровану книжку відомої львівської художниці Вікторії Ковальчук «Про фею Дорофею» (видавництво «Апріорі») про допитливу дівчинку, яка любила малювати і завдяки малюнкам пізнавала довколишній світ члени Комітету з присудження премії відзначили у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва».
Серед переможців – вистава Запорізького академічного обласного театру юного глядача «Я не прощаюся…» (за оповіданням О. Артеменко). Вона визнана кращою театральною виставою для дітей та юнацтва. Її художній керівник – Геннадій Фортус, керівник літературно-драматичної частини - Надія Петренко,головний художник - Тетяна Власенко, артист першої категорії - Олександр Фортус, артистка вищої категорії Олена Білан. Вистава розкриває проблему втрати моральних цінностей та духовної основи буття у сучасної молоді, через яскраво виражений конфлікт розкриває трагічність бездуховності.
У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» перемогу здобув творчий колектив у складі актора, режисера, сценариста, продюсера Віктора Андрієнка, актора, режисера, сценариста Ігоря Письменного, художника-постановника Ігоря Філіпова, кінооператора Олександра Кришталовича, а також композитора, диригента Ігоря Стецюка за повнометражний дитячий фільм «Іван Сила».
 З Інтернету


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *