понеділок, 17 лютого 2014 р.

Переможці премії «Українська книжка року-2013»

У номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури» премію присуджено виданню «Щоденникові записи, 1939-1956» Олександра Довженка («Видавництво «Фоліо»).
Всього у цій номінації було подано 20 художніх творів класичної або сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури.
У номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства» переможцем серед 19 претендентів визнано видання «Шевченкова посвята» Василя Пилип’юка (видавництво «Світло і тінь»). В альбомі видатний фотомитець сучасності Василь Пилип’юк втілив свої глибокі громадянські, особисті почуття в епічне полотно про українського Генія та його священну землю.
У номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління» нагороджено книгу «Кіровоградщина. Історія рідного краю» за редакцією Ірини Козир (видавництво «Імекс-ЛТД»). Цей навчальний посібник - перше регіональне видання, яке висвітлює історію нинішньої Кіровоградської області від найдавніших часів до проголошення незалежності України. Виклад матеріалу ґрунтується на новітніх наукових дослідженнях.

З Інтернету

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *