неділя, 1 лютого 2015 р.

Український Одіссей

Маланюк-Сізіф – це виклик історичній долі українства. 
Відчайдушний протест проти кричущої несправедливості. 
Подолання комплексу рабства.
Володимир Базилевський

1 лютого вшановуємо пам'ять   Євгена Маланюка (1897-1968) – українського письменника, поета, культуролога-енциклопедиста, публіциста, літературного критика. 
...Він ще зовсім не збирався помирати. Лиш обмовився кілька разів близьким знайомим, що його починає турбувати серце, а тому до його джентльменського набору знедавна ввійшов і нітрогліцерин.
Високорослий атлет і красень не виглядав на сімдесят. Він мав би ще чимало написати, бо сімдесят літ, здається, анітрохи не позначилися на роботі його мозку – та ж гострота інтелектуальної реакції, та ж глибина й оригінальність мислення. Його смерть була справді несподіваною. Він збирався до театру. У його кишені знайшли театральний квиток. Саме на той день, коли прийшла смерть...


Літературна премія ім. Євгена Маланюка

Премія є творчою відзнакою, якою нагороджуються літератори Кіровоградської області за високохудожні твори, спрямовані на ствердження гуманістичних ідеалів, збагачення історичної спадщини народу, державотворення та демократизацію суспільства. Премія встановлюється у трьох номінаціях:
-художня література (поезія, проза, драматургія);
-літературознавство та публіцистика;
-переклад (з української мови на інші мови, з інших мов на українську мову).
Вручення відбувається щорічно до 2 лютого – дня народження Євгена Маланюка. Автору твору-переможця надається звання «Лауреат обласної літературної премії імені Євгена Маланюка», вручаються диплом установленого зразка, нагрудний знак лауреата, почесна відзнака обласної ради і обласної державної адміністрації – скульптура «Степовий орел» та грошова частина премії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *