понеділок, 13 жовтня 2014 р.

Міський конкурс на написання сценарію виховного заходу, присвяченого постаті Андрея Шептицького

Конкурс на написання сценарію виховного заходу проводиться з метою відзначення особливих заслуг Андрея Шептицького перед українським народом і Українською Державою, активізації виховної діяльності педагогів-організаторів міста та залучення школярів до відзначення 70-х роковин відходу у вічність Митрополита.

Велична постать Митрополита викликає захоплення кожного, хто знайомиться з жертовним життям цього величного мужа Української Церкви і культури, гуманіста і щедрого мецената мистецтва. Його діяльність відіграла значну роль у процесі формування національного обличчя української культури та стратегії її розвитку.
Послідовна і далекоглядна культурно-національна політика Андрея Шептицького найкраще виразилась у його благодійній діяльності - як засновника Національного музею у Львові, опікуна численних культурних установ, - у тому числі першої в Галичині української мистецької школи О.Новаківського - і врешті, як спонсора багатьох українських митців. Тому віддати шану духовному провіднику українського народу і пропустити крізь себе історичний досвід української нації має кожен свідомий українець.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *