субота, 30 травня 2015 р.

Перелік підручників з української мови та літератури для учнів 7 класу знз


Перелік підручників з української мови та літератури для учнів 7 класу знз


Українська мова - підручник для 7 класу (авт. Глазова О. П.)
Для загальноосвітніх навчальних закладів Автор: Глазова О. П. ВД «Освіта», 2015 рік, 264 сторінки.

Українська мова - підручник для 7 класу (авт. Голуб Н.Б. та ін.)
Для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською мовою. Автори: Голуб Н.Б., Шелехова Г.Н. Новосьолова В.Н. Ярмолюк А.В. Педагогічна Думка, 2015рік, 286 сторінок.

У Львові пройде Культурний форум «Донкульт»

З 16 по 30 червня 2015 у Львові триватиме Культурний форум «ДОНКУЛЬТ», організований Благодійним фондом «Мистецькі надра» у партнерстві з львівським Центром міської історії та за підтримки Львівської міської ради та Львівської обласної ради. Детальніше тут.

Позакласне читання влітку

Центр дослідження літератури для дітей та юнацтва уклав рекомендовані читацькі списки для дітей і підлітків. До списків увійшли класичні й сучасні твори зарубіжних та українських письменників, які, на думку експертів, є актуальними й цікавими для сучасних школярів. До списку рекомендованих творів українських авторів увійшло 70 позицій від понад 60 авторів. 
Рекомендований список книжок українських письменників для дітей та підлітків

субота, 23 травня 2015 р.


Про структуру 2015/2016 навчального року знз

Відповідно до статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту» структуру навчального року та строки проведення канікул встановлюють загальноосвітні навчальні заклади за погодженням з відповідними органами управління освітою. Тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів. 
Відповідно до Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 30 грудня 2014 року № 1547, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 лютого 2015 за № 157/26602, перелік предметів для проведення державної підсумкової атестації для учнів початкової, основної та старшої школи, форму та терміни проведення Міністерством освіти і науки України буде затверджено додатково. 
Вручення документів про освіту планується провести для випускників 9-х класів 8 – 9 червня, 11-х класів – 28 – 29 травня.
Рішення про доцільність проведення навчальної практики та навчальних екскурсій загальноосвітні навчальні заклади приймають самостійно.

понеділок, 18 травня 2015 р.

Український проект «Якість освіти»


Новий український проект «Якість освіти» допоможе бути ефективним учителем та постійно підвищувати власну педагогічну майстерність.
У межах проекту:
- авторські методики;
- майстер-класи;
- відповіді провідних фахівців на ваші запитання;
- вебінари;
- семінари, тощо.

пʼятниця, 15 травня 2015 р.

Єдиний урок пам’яті до Дня боротьби за права кримськотатарського народу

18 травня 2015 року виповнюється 71 рік депортації кримськотатарського народу. Цього дня Міністерство освіти і науки України рекомендує в навчальних закладах України провести єдиний урок пам’яті, присвячений вшануванню початку депортації кримських татар і представників інших народів із території Криму.
Мета уроку - збереження історичної пам'яті, громадянське виховання та національне примирення.
Єдиний урок пам’яті проводиться на виконання Плану заходів щодо вшанування 71-ї річниці депортації кримськотатарського народу, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

четвер, 14 травня 2015 р.

Стефаник - це Україна. Україна - це Стефаник. Вогонь і залізо Його.

Сьогодні відзначаємо 144-річчя від дня народження Василя Стефаника (1871-1936), письменника-новеліста, громадсько-політичного діяча.
Стефаник Василь Семенович - видатний український новеліст початку XX ст., ім'я якого відразу стало відомим за межами України. Його новели перекладалися білоруською, польською, болгарською, чеською, словацькою, німецькою, англійською та іншими мовами. Письменник захоплював сучасників своєю тонкою спостережливістю, прекрасним знанням життя села, народної мови, сповненим болю і туги ліризмом, граничним лаконізмом, соціальною та психологічною наповненістю образів,злободенністю порушених тем.

неділя, 3 травня 2015 р.

Твір нової програми (додано!). О.Теліга. «Сучасникам», «Радість», «Пломінний день» ( 7 клас)

Олена Теліга

Сучасникам

«Не треба слів! Хай буде тільки діло!
Його роби – спокійний і суворий,
Не плутай душу у горіння тіла,
Сховай свій біль. Зломи раптовий порив».

Але для мене – у святім союзі:
Душа і тіло, щастя з гострим болем.
Мій біль бринить, зате коли сміюся,
то сміх мій рветься джерелом на волю!

Твір нової програми (додано!). О.Ольжич. «Господь багатий нас благословив», «Захочеш – і будеш« ( 7 клас)

Олег Ольжич

Господь багатий нас благословив

І вірити, і прагнуть — не вотще.

Безсмертне — і величне, і ясне-бо.
Ось лине хмара з літеплим дощем,
І розверзається врочисте небо.

Господь багатий нас благословив

Дарами, що нікому не одняти:
Любов і творчість; туга і порив,
Одвага і вогонь самопосвяти.

пʼятниця, 1 травня 2015 р.

Твір нової програми. Олександр Гаврош «Неймовірні пригоди Івана Сили» ( 7 клас)

Гаврош О. Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу / О. Гаврош ; ілюстр. І. Ключковської. — Л. : Вид-во Старого Лева, 2007. — 191 с. : ілюстр. — (Українська сила)

"У великому місті на Івана Силу – парубійка з гірського села – чекає багато карколомних пригод, випробувань і небезпек, а ще – зустрічі з вірними друзями та, звичайно, справжнє кохання. Незвичайна сила, працьовитість і добре серце ведуть його від перемоги до перемоги: від вантажника на вокзалі – до чемпіона республіки, від циркового силача у цирку пані Бухенбах – до найдужчої людини світу."
 Це весела, захоплююча, сповнена пригод розповідь про простого хлопця із закарпатського села Білки, який, завдяки надзвичайній фізичній силі, а також силі духу і доброті, здобув собі славу найсильнішої людини світу, перемагав найвидатніших богатирів, разом із мандрівним цирком побував у багатьох країнах світу. Розповідь базується на реальній біографії українського силача Івана Фірцака, ім’я якого повертається з небуття. Одним зі сучасних натхненників цієї історії для юних читачів є Василь Вірастюк, тому в книжці ви знайдете його передмову. 

Твір нової програми. Павленко, М. С. "Русалонька із 7 – в, або Прокляття роду Кулаківських" ( 7 клас)


Павленко, М. С. Русалонька із 7 – в, або Прокляття роду Кулаківських: [повість: для серед. шк. віку]. Кн. 1 / М. С. Павленко; іл. О. Ваніфатової. – 3- тє вид. – Вінниця: Теза; Харків: Фоліо, 2011. – 215с.

До вашої уваги — нова книга Марини Павленко «Русалонька із 7-в, або прокляття роду Кулаківських»: «Русалонька із 7-в, або Прокляття роду Кулаківських», “Русалонька із 7-В та загублений у часі, “Русалонька із 7-В проти Русалоньки з Білокрилівського лісу». Кожна з повістей, попри переважну спільність героїв і розвиток їхніх доль «у часі», має неповторний динамічний і самостійний сюжет, власну захопливу інтригу, несподівану розв’язку.

Українські письменники-ювіляри 2015 року

Програма святкування Дня Львова 2015

У Львові 3 травня відзначатимуть День міста, а оскільки цього року виповнюється 150 років від дня народження митрополита Андрея графа Шептицького, прийнято рішення відзначити 759-річчя Львова, як День міста Шептицького.
Вже традиційно перед Днем міста, 1 травня, у Ратуші відбудеться урочиста сесія Львівської міської ради, під час якої будуть оголошені імена переможців у щорічних номінаціях «Шляхетна львівська родина», «Львів’янин року» та «Почесний громадянин міста», інформує Galnet, посилаючись на прес-службу ЛМР.

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *