середа, 7 січня 2015 р.

Різдво в Україні та в інших державах

Різдвяна ніч, зоря і тиха свічка!
Святковий стіл, колядка і дідух!
Нехай любов Вас зігріває вічно, 
добро і мир до хати увійдуть!

Христос рождається!

Як святкують Різдво українці в Україні і по всьому світу, ми загалом знаємо. А як відзначають Різдво в інших країнах?
Мешканці Риму в центрі міста ставлять високу ялинку, а перед палатою Папи будують великий вертеп заввишки як житловий будинок, а постаті в ньому сягають 2-х метрів. Уявіть собі, що італійці не їдять святкової вечері!!!

В Угорщині в цей день проводять для дітей великі бали. На Святвечір їдять печеного індика, рибний суп і розсіл. Під обрус кладуть гребінь або ніж.
У Венесуелі люди на Святий вечір діляться не просфорою, а лише виноградом. Кожна людина з'їдає 12 виноградин, що символізують 12 місяців. З'їдаючи їх, загадують бажання на кожний рік і вірять, що це здійсниться.
Французи під час Різдва об'їдаються білою ковбасою, м'ясом печеного індика та устрицями та запивають усе шампанським.
Чехи, подібно до поляків, під час свята їдять багато страв із коропа. Після вечері господар оселі ділить яблуко навпіл. З розкладу зерняток родина ворожить собі, яким буде черговий рік. На десерт чехи подають 12 сортів тістечок, що символізують 12 місяців. 
У Німеччині Різдво - чи не найважливіше свято. До нього німці готуються вже під час передріздвяного посту. Сплітають з ялинки вінок, прикрашають його, ставлять на ньому 4 свічки. Першу свічку запалюють у першу неділю посту, потім кожного тижня запалюють чергові свічки. Обов'язковими стравами у них є  картопляний салат та ковбаски.
Веселого усім Різдва!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *