вівторок, 24 травня 2016 р.

24 травня – день слов’янської писемності та культури


24 травня в Україні, Росії, Білорусі, Болгарії, Сербії, Словаччині, Македонії, Чорногорії, Чехії відзначають День слов'янської писемності і культури. Свято приурочене до дня вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила й Мефодія, слов'янських просвітників та проповідників християнства. Кирило і Мефодій вважаються "батьками" слов'янської абетки, створеної на основі грецької. Новий алфавіт отримав назву «кирилиця». Брати також переклали з грецької мови на слов'янську Євангеліє та Псалтир.

понеділок, 16 травня 2016 р.

Вшанування жертв геноциду кримських татар

У МОН рекомендують навчальним закладам країни вшанувати пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Відповідні рекомендації МОН направлені місцевим органам управління освітою, Інститутам ППО та навчальним закладам.
Школам рекомендовано провести інформаційні години, лекції, бесіди, тематичні уроки щодо трагічних подій, пов’язаних із геноцидом кримськотатарського народу та інших національностей, а також організувати перегляд фільму «Хайтарма».
На допомогу педагогічним працівникам у проведені тематичних заходів Міністерством освіти надіслано матеріали фотовиставки «18 травня 1944 року - трагічна дата в історії кримськотатарського народу. Боротьба за повернення на Батьківщину. Інтеграція в демократичній Україні», розроблені громадською організацією «Кримська родина».


понеділок, 2 травня 2016 р.


10 українських інтерактивних книжок для дітей і підлітків

Що краще для дитини – планшет чи книжка? Переваги обох видавці поєднали в інтерактивних книжках. Напередодні Дитячого форуму видавців у Львові УП "Культура" підготувала добірку найцікавіших українських інтерактивних книжок для дітей і молодших підлітків. Адже немає чого сперечатися, що краще - планшет чи книга, якщо це можна цікаво поєднати!









Диктант про Львів

Сучасний Львів


  У сучасній незалежній Україні древній Львів є найбільшим економічним і культурним центром західного регіону країни. Своєму швидкому соціально-економічному розвитку з перших днів його існування Львів завдячує вигідному географічному положенню, що зумовлюється стратегічним розташуванням міста в регіоні Розточчя (водоподіл Балтика — Чорне море).

  Це сприяло інтенсивному розвитку торгівлі й ремесел ще в середньовічному Львові. Тепер його населення налічує понад 830 тисяч чоловік. Місто знаходиться на перетині важливих транспортних артерій, що сполучають Україну з країнами Східної та Західної європи. Це створює всі можливості для розвитку інфраструктури, що сприяло б становленню привабливого туристично-бізнесового іміджу міста. У Львові добре розвинена економічна база з такими провідними галузями, як машинобудівна, приладобудівна, хімічна, легка, скляна, фарфорова, деревообробна, поліграфічна та туризм. Львів — місто високої культури, відоме талановитими митцями, творчими спілками й організаціями, театральними та художніми колективами, музеями та бібліотеками. У місті діє 9 театрів, 20 музеїв, 119 бібліотек, картинна галерея, філармонія, зал органної музики, цирк.


(З газети; 149 сл.)

Казка про Львів

Львів - незвичайне місто. Навіть оповитий дощем, кожного гостя він манить чимось незбагненним, що ховається у його древніх мурах. Блукаючи старими львівськими вулицями, мимоволі поринаєш у світ їх кам’яних легенд. Недарма Львів ще називають містом легенд – ледь не кожен будинок у ньому має свою таємницю. Виникає нестримне бажання повернутися сюди знову, у це загадкове місто левів…

"Сім чудес Львова"

Ця відеоверсія познайомить нас із тими об'єктами, що із впевненістю можна назвати 7 Чудес Львова. Приємного перегляду!

неділя, 1 травня 2016 р.

З Великоднем!!!!

Простивши все, відкинувши зневіру,
Просвічені пасхальним торжеством,
Кріпімо прадідівську віру
І воскресаймо разом із Христом.

Христос Воскрес! 
Воістину Воскрес!

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *