понеділок, 26 травня 2014 р.

Твір нової програми. Емма Андієвська "Говорюща риба" ( 6 клас)

Емма Андієвська

Говорюща риба

У великих водах, що існують від віків, серед табунів мовчазної риби у шанованих риб'ячою громадою батьків, народилася балакуща риба. Спочатку, коли риба була маленькою, засмучені батьки сподівалися, що з віком, як їхня дитина вбиватиметься в луску, це мине, як минають дитячі хвороби, але час ішов, риба ставала великою і пругкою, на ній полискувала вже луска, як викута з найліпшої дамаської криці, а балакущість риби, не тільки не зникала, а навпаки набрала такої вправности, що батькам уже незручно стало признаватися, що вони належать до одної родини.

неділя, 18 травня 2014 р.

Література для читання влітку (6 клас)

Не за горами довгоочікувані канікули! Для когось - це три місяці подорожей, а хтось, трошки відпочивши, таки старанно буде готуватися до нового навчального року (як кажуть, поєднувати приємне з корисним).Отож...


Програмовані твори для 6 класу 

ЗАГАДКОВО ПРЕКРАСНА І СЛАВНА ДАВНИНА УКРАЇНИ

субота, 17 травня 2014 р.

Література для читання влітку (5 клас)

Програмовані твори для 5 класу 
СВІТ ФАНТАЗІЇ, МУДРОСТІ 
Міфи і легенди українців: «Про зоряний Віз», «Чому пес живе коло людини?», «Берегиня», «Дажбог», «Неопалима купина», «Як виникли Карпати», «Чому в морі є перли і мушлі» 
Народні перекази: «Білгородський кисіль», «Прийом у запорожців», «Ой Морозе-Морозенку» 
Народні казки «Про правду і кривду», «Мудра дівчина», «Ох», «Летючий корабель» 

Література для читання влітку (7 клас)

Програмовані твори для 7 класу 

ІЗ ПІСЕННИХ СКАРБІВ
Суспільно-побутові пісні
Коломийки
ПРО ДАЛЕКІ МИНУЛІ ЧАСИ 
Іван Франко. "Захар Беркут" 
Тарас Шевченко. "Мені тринадцятий минало", "Тополя", "Заповіт"
Андрій Чайковський. "За сестрою" 
Михайло Стельмах. "Гуси-лебеді летять"
Григір Тютюнник. "Климко"

Приємно))))


Як захистити українську мову? 9 простих правил

1. ПРОСТО ГОВОРИ УКРАЇНСЬКОЮ

Завжди розмовляй українською. Роби це в усіх середовищах, де ти живеш, працюєш чи буваєш. Не бійся помилятися чи виглядати диваком – це лише стереотипи, яких можна швидко позбутися.
Якщо чомусь не можеш говорити українською всюди, роби це хоча б у публічних місцях – роблячи покупки в магазині чи замовлення в кафе, просячи про зупинку в маршрутці чи розпитуючи дорогу на вулиці.
Ніколи не переходь з української мови на іншу. Дивне уявлення, що з російськомовними співвітчизниками «культурно» переходити на російську –шлях до тотальної русифікації. Культурно в Україні говорити українською. Якщо співрозмовник цього не робить – це його справа, але не привід тобі підлаштовуватися під нього. Насправді «культурно» й логічно переходити на чужу мову лише з іноземцями, які не розуміють української.

середа, 14 травня 2014 р.

Ура! Ми переможці міського етапу конкурсу учнівських проектів за програмою «Інтел. Навчання для майбутнього»

.......................Далі будееееееееееееее...........................


Стефаник - це Україна. Україна - це Стефаник. Вогонь і залізо Його.

Сьогодні відзначаємо 143-річчя від дня народження Василя Стефаника (1871-1936), письменника-новеліста, громадсько-політичного діяча.
Стефаник Василь Семенович - видатний український новеліст початку XX ст., ім'я якого відразу стало відомим за межами України. Його новели перекладалися білоруською, польською, болгарською, чеською, словацькою, німецькою, англійською та іншими мовами. Письменник захоплював сучасників своєю тонкою спостережливістю, прекрасним знанням життя села, народної мови, сповненим болю і туги ліризмом, граничним лаконізмом, соціальною та психологічною наповненістю образів,злободенністю порушених тем.

неділя, 11 травня 2014 р.

Ми найкращі!!!!!!!!!!!!


Зі святом Вас, найрідніші!

Народна легенда про матір


В одному домі лежав хворий хлопчик, так, що ніякої надії на життя не було. І всі над ним плакали: батько, мати і дві сестрички. Плакали, бо хлопчик умре.
Коли звечоріло, одна сестричка вийшла надвір. Бачить, стоїть у дворі хтось у чорному.
Вона не бачить хто та й питаєє:
- Хто в нашому дворі стоїть?
А воно й каже:
- Я Смерть. Я цієї ночі маю із цього дому взяти одну душу.
А дівчинка каже Смерті:
- Йой, я тебе прошу, не бери братика, бери мене.
- Тоді йди до хати, попрощайся з усіма своїми рідними, та прийдеш, і я візьму тебе.
Вона зайшла до хати, нікому нічого не сказала та тихенько-тихенько лягла спати.
Виходить друга сестричка. І та бачить, що хтось у чорному стоїть. І та питає:
- Хто там стоїть у нашому дворі?
- Я, Смерть. Я цієї ночі маю із цього дому взяти одну душу.
А вона просить:
- Йой, я тебе прошу, не бери мого братчика, бери мене.
- Добре, візьму. Іди до хати, попрощайся з усіма рідними, і я тебе візьму, а братика залишу.

Легенда про матір


Колись дуже давно, на узбережжі Чорного моря жили люди. Вони орали землю, випасали худобу, рибалили. Восени, коли закінчувались польові роботи, люди виходили на берег моря і влаштовували веселі свята, ігри, які закінчувалися пусканням стріл щастя. Дивитися на ці ігри виходив сам цар морських глибин Нептун, надзвичайно страшний і сердитий володар морської стихії.
- Хоч як люди хваляться своєю силою, а мене бояться. Ніхто не пускає стріл в мій бік.
Та одного разу вийшли до вогнища три юнаки і пустили в бік Нептуна три стріли.
- Я вас поховаю у морській безодні, - заревів Нептун.

Притча про маму


Молода Мати тільки вступила на шлях материнства. Тримаючи малюка на руках і посміхаючись, вона задумалась: "Як довго триватиме це щастя?" А Янгол промовив до неї: "Шлях материнства довгий і важкий. І ти постарієш, перш ніж досягнеш кінця його.Но, знай, кінець буде краще, ніж початок ". Але, молода Мати була щаслива, і вона не могла припустити, що може бути що-небудь краще, ніж ці роки. Вона грала зі своїми дітьми і по дорозі збирала для них квіти, і купала їх у потоках чистих вод; і сонце їм радісно світило, і молода Мати кричала: "Ніщо не може бути більш прекрасним, ніж цей щасливий час!" І коли настала ніч , і почалася буря, і темна дорога стала не видно, а діти тремтіли від страху і холоду, Мати обняла їх, притиснула близько до серця і вкрила своїм покривалом ... І діти сказали: "Мамо, ми не боїмося, тому що ти - поруч і нічого страшного статися не може ". 

четвер, 8 травня 2014 р.

ЗНО онлайн на мобільному

Університет «КРОК» створив новий мобільний додаток для пристроїв, що працюють під управлінням операційної системи Android. За допомогою додатка всі, хто готуються до складання ЗНО, зможуть робити це мобільно, інтенсивно та по-сучасному!Мобільний додаток, що має назву «ЗНО – Супергерой», безкоштовно доступний на понад 4800 мобільних пристроях.
Мобільний додаток «ЗНО – Супергерой» містить велику базу тестів зовнішнього незалежного оцінювання минулих років, автентичну систему підрахунків результатів, актуальну та корисну інформацію для абітурієнтів, приємний і широкий функціонал.
Відтепер кожен, хто завантажить додаток «ЗНО – Супергерой», зможе із користю проводити свій вільний час, готуючись до складання ЗНО 2014 року.
Завантажити додаток можна за посиланням http://bit.ly/1im5F9q.

З Інтернету

четвер, 1 травня 2014 р.

Програма святкування Дня Львова 2014

Цьогоріч святкування Дня міста у Львові триватиме чотири дні – з 1 до 4 травня. На жителів та гостей міста чекає насичена програма заходів, серед яких – фестиваль «Флюгери Львова», проект «Музограф», святкові концерти, козацькі забави та багато інших цікавих атракцій.


1 травня відкривається ХІІ Міжнародний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова», який традиційно проходитиме у внутрішньому дворику Ратуші. Упродовж чотирьох днів свою творчість даруватимуть 17 гуртів з України, Польщі, Канади, Франції, Мексики, Ізраїлю, Румунії, Азербайджану та Росії. А традиційне «прокидання» на фестивалі проведе український гурт «Кому вниз».

Диктант про Львів

Сучасний Львів


  У сучасній незалежній Україні древній Львів є найбільшим економічним і культурним центром західного регіону країни. Своєму швидкому соціально-економічному розвитку з перших днів його існування Львів завдячує вигідному географічному положенню, що зумовлюється стратегічним розташуванням міста в регіоні Розточчя (водоподіл Балтика — Чорне море).
  Це сприяло інтенсивному розвитку торгівлі й ремесел ще в середньовічному Львові. Тепер його населення налічує понад 830 тисяч чоловік. Місто знаходиться на перетині важливих транспортних артерій, що сполучають Україну з країнами Східної та Західної європи. Це створює всі можливості для розвитку інфраструктури, що сприяло б становленню привабливого туристично-бізнесового іміджу міста. У Львові добре розвинена економічна база з такими провідними галузями, як машинобудівна, приладобудівна, хімічна, легка, скляна, фарфорова, деревообробна, поліграфічна та туризм. Львів — місто високої культури, відоме талановитими митцями, творчими спілками й організаціями, театральними та художніми колективами, музеями та бібліотеками. У місті діє 9 театрів, 20 музеїв, 119 бібліотек, картинна галерея, філармонія, зал органної музики, цирк.

(З газети; 149 сл.)

"Сім чудес Львова"

Ця відеоверсія познайомить нас із тими об'єктами, що із впевненістю можна назвати 7 Чудес Львова. Приємного перегляду!

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *