понеділок, 30 грудня 2019 р.

Легенда про Різдвяну ялинку

«Без ялинки немає Різдва»



Раз у різдвяну ніч жалілася ялиця іншим деревам: 
– Багато століть минуло вже від часу, як на хресті з мого дерева розп’яли лихі люди Господа, а я й досі не можу ніяк переболіти цього, що саме з мого дерева витесали ті злюки хреста. Згадка про це захмарює мені найясніші дні. І я стала зовсім понура, чорна задума обхопила мене. Вже не раз чула я, як люди говорили: « Ялинник такий понурий і страшний!»

Легенда про сніг і зиму

    Це було так давно. В той час коли землю висвітлювало чисте безхмарне сонце. І дощ лише іноді опускав свої холодні сутінки. На землі панувала любов і спокій. У той час жив на землі прекрасний принц на ім'я Сніг. Його очі були небесного кольору, а срібні волосся принца спадало на плечі. Його замок був витканий зі світла. А в саду росли ніжні як дотик вітру троянди. Одного разу молодий принц пішов у ліс, що б помилуватися ранковою зорею. Він присів під деревом і заплющив очі, прислухаючись до пташині трелі. Раптом його спокій перервала прекрасна пісня. Голос звучав як тисячі дзвіночків зливаються в один чарівний звук.

вівторок, 3 грудня 2019 р.

Введення в храм Пресвятої Богородиці


Празник, який розповідає про дитинство Пресвятої Богоматері, — це празник Введення в храм. Святкуємо його 4 грудня. Празник має назву «Вхід у храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії» та відкриває нам  деякі таємниці  дитячих років Пречистої Діви Марії, Її виховання у святині та Її приготування до найвищої гідності — бути Матір’ю Божого Сина.

ІСТОРІЯ ПРАЗНИКА
Цей празник заснований на традиціях Церкви й на апокрифічних книгах. Із цих джерел дізнаємося, що батьки Пречистої Діви Марії, будучи бездітними, дали обіцянку в разі народження в них дитини віддати її на службу Богу в Єрусалимський храм.

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *