неділя, 13 жовтня 2019 р.

Україна відзначає День Захисника

Сьогодні, 14 жовтня, всі українці відзначають героїчне національне свято - День Захисника України. З 1999 року свято Покрови відзначається як День українського козацтва. Крім того святкується день УПА, бо вважається, що Українську повстанську армію було створено на Покрову у 1942 році. Цього року гаслом Дня захисника України стане «Сила нескорених».

Згідно з Указом Президента України № 806/2014 від 14-го жовтня 2014-го року в Україні, з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості, встановлено нове свято — «День захисника України», яке тепер відзначається щорічно 14-го жовтня, в день одного з великих православних свят запорізьких козаків — «Козацька Покрова» («Покров Пресвятої Богородиці»).

Цим же Указом визнається таким, що втратив чинність попередній Указ Президента України від 23-го лютого 1999-го №202 (про відзначення 23 лютого Дня захисника Вітчизни).

З 2015 року День захисника України є державним святом і неробочим днем.





З Інтернету

Покрова Пресвятої Богородиці та День українського козацтва

Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду — льодом, а дівчат — шлюбним вінцем.

Покрова — християнське свято, шановане у православному світі й зокрема в Україні, Це свято пов’язане з ім’ям святого Андрія. Коли місту загрожувала сарацинська навала, святий Андрій під час молитви побачив у небі Пресвяту Діву Марію, яка розкрила над християнами свій омофор (покров). Таке заступництво Богородиці додало сил візантійцям, і вони дали достойну відсіч чужинцям.
В Україні свято Покрови набуло широкої популярності. Божа Матір Покрова вважалася покровителькою запорозьких козаків. Головним храмом на Січі був Покровський, і престольне (храмове) свято відзначали відповідно 14 жовтня. 

неділя, 6 жовтня 2019 р.

"Свято скромних, але достойних людей"

Професія вчителя- від Бога , усі інші - від учителя!

Лише той Учитель, хто живе так, як навчає.
Г. Сковорода

Учитель - це не той, хто допомагає тобі закінчити школу, а той, хто допомагає тобі почати власне життя.
С. Вакарчук



Учителю наш! На життєвій дорозі
Хай щастя завжди супроводжує Вас, 
Хай радість чекає уже на порозі, 
Хай всі починання у добрий лиш час. 
В день вчителя ми вам вклоняємось низько, 
І щире спасибі ми кажемо вам, 
Душею ви з нами, ви поряд, ви близько, 
Знання ви і серце даруєте нам!





Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *