пʼятниця, 8 вересня 2017 р.

Конкурс «Соняшник-учитель» – 2017

До уваги вчителів - словесників!!!



Творче об’єднання «Соняшник» пропонує VIIІ конкурс «Соняшник–учитель»–2017 для вчителів і викладачів української мови та літератури, українознавства, початкових класів.

Конкурс відбудеться 25 жовтня 2017 року з 15.00 до 15.30.

Метою цього конкурсу є розширення обріїв фахової підготовки вчителів-україністів, можливість побачити себе в широкому професійному колі. Участь у цьому конкурсі та подальше його обговорення сприятимуть створенню неформального простору для фахового спілкування вчителів української мови, літератури, українознавства, початкових класів.

Участь у конкурсі безкоштовна.

Конкурс НЕ має на меті перевіряти професійну придатність, а пропонується лише для підвищення власної кваліфікації вчителів і надання додаткового інструмента для внутрішнього контролю.

Конкурс проводиться відповідно до:

- наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 12.10.2012 року № 1101 «Про затвердження положень про Всеукраїнську українознавчу гру «Соняшник», Всеукраїнський конкурс фахової майстерності для вчителів – україністів «Соняшник – учитель» та Міжнародну природознавчу гру «Геліантус», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30.10.2012 року за № 1811/22123. З текстом наказу можна ознайомитися на сайті Верховної Ради України у розділі «Законодавство», Міністерства освіти і науки України у розділі «Нормативно-правова база», ТУТ або на сайті гри «Соняшник» у розділі «Правила та документи»;

- наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 14.11.2012 року № 1272 «Про проведення Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник», Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності для вчителів – україністів «Соняшник–учитель» та Міжнародної природознавчої гри «Геліантус». З текстом наказу можна ознайомитися на сайті Міністерства освіти і науки України у розділі «Нормативно-правова база», ТУТ або на сайті гри «Соняшник» у розділі «Правила та документи»;

- листа Міністерства освіти і науки України від 08.04.2013 року № 1/9-262 «Про перелік творчих конкурсів та інтелектуальних змагань». З текстом листа можна ознайомитися ТУТ або на сайті гри «Соняшник» у розділі «Правила та документи»;

- листа Міністерства освіти і науки України від 01.12.2016 р. №1/9-630 «Про підсумки проведення VIІ Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності для вчителів-україністів «Соняшник–учитель»–2016 та про організацію VIІІ конкурсу «Соняшник–учитель»–2017». З текстом листа можна ознайомитися на сайті гри «Соняшник» у розділі «Правила та документи» або ТУТ.

Конкурс «Соняшник–учитель»–2017 для вчителів і викладачів української мови та літератури, українознавства, початкових класів – анонімний. Переможців буде названо й нагороджено, якщо буде заповнена анкета на персональній сторінці.




Тест складатиметься із 20 завдань у тестовій формі з вибором однієї правильної відповіді з п’яти запропонованих.

На виконання завдань відводиться 30 хвилин.

3. Реєстрація та проведення конкурсу

Конкурс відбудеться 25 жовтня 2017 року з 15.00 до 15.30.

Конкурс можна пройти ЛИШЕ у режимі оф-лайн у закодованому файлі із завданнями гри.

Алгоритм дій учасника конкурсу:

3.1. З 1 вересня до 24 жовтня 2017 року необхідно зареєструватися для участі в конкурсі. Реєстрація на конкурс відбувається на сайті гри «Соняшник» gra-sonyashnyk.com.ua у розділі «Соняшник-учитель». Звертаємо Вашу увагу, що реєстрація для участі в конкурсі відбувається щорічно, оскільки конкурс анонімний. Обов’язково запишіть придумані Вами нік та шифр. Надалі за допомогою ніку та шифру Ви зможете заходити на свою персональну сторінку (увести у відповідні віконця нік та шифр), переглядати розгорнуті відповіді, кількість набраних балів, особистий рейтинг, заповнювати анкетні дані для відзначення переможців конкурсу в листі МОН та завантажувати диплом переможця / сертифікат учасника. Інструкцію щодо реєстрації можна скачати ТУТ.

3.2. Завдання конкурсу у вигляді закодованого файлу з’являться на персональних сторінках зареєстрованих учасників 14 жовтня 2017 р. До 25 жовтня (включно) за допомогою ніку та шифру зайдіть на персональну сторінку та завантажте на свої комп’ютери закодований файл із завданнями конкурсу.

3.3. Код для відкриття файлу із завданнями буде оприлюднено близько 14.45 години 25 жовтня на сайті гри «Соняшник» та на сторінці «Соняшник–учитель» і продубльовано на електронну адресу учасника, зазначену під час реєстрації.

3.4. Конкурс почнеться о 15.00 годині 25 жовтня. Учасники та учасниці працюють над завданнями конкурсу 30 хвилин. Відповіді потрібно відправити до 15.40 25 жовтня 2017 року до оргкомітету за адресою: konkurs.uchitel@gmail.com . Завдання, відправлені до оргкомітету пізніше, ніж о 15.40, розглядатися не будуть. Інструкцію щодо роботи з файлом (позначення обраних відповідей) можна скачати ТУТ.

4. Розгорнуті відповіді до завдань буде оприлюднено на персональних сторінках учасників о 16.00 годині 25 жовтня 2017 року.

5. Кількість набраних балів та особистий рейтинг буде оприлюднено на персональних сторінках учасників до 10 листопада 2017 року. Стежте, будь ласка, за повідомленнями на сайті гри «Соняшник» та на сторінці «Соняшник–учитель».



6. Усі переможці та учасники конкурсу зможуть завантажити електронну версію диплома або сертифіката після заповнення анкети на персональній сторінці. Для цього на персональній сторінці учасника потрібно заповнити анкетні дані до 20 листопада (включно). Для формування галереї переможців завантажте Ваше фото. Увага, після заповнення анкетних даних та натискання на кнопку «Зберегти» змінити їх неможливо! Після збереження анкетних даних на персональній сторінці учасника завантажте електронний варіант диплома або сертифіката (кнопка «Завантажити диплом/сертифікат»).


Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *