пʼятниця, 30 грудня 2016 р.

Старий рік минає...

Рік Старий вирушає в дорогу,
Залишає нам зоряний дім.
Щастя кожному, миру й здоров'я
Зичу радісно з роком Новим

неділя, 18 грудня 2016 р.

Святитель Миколай Чудотворець


Ой хто-хто Миколая любить

Ой хто-хто Миколаю служить...

Святий Миколай Чудотворець - найулюбленіший і найпопулярніший святий і дітей, і дорослих. Чим же заслужив він на таку славу і честь? 
Народився він у Малій Азії у благочестивих батьків. Після їх смерті св. Миколай усю спадщину роздав бідним. Ось зворушлива історія про бідного чоловіка і трьох доньок. Без приданого дівчата не могли вийти заміж, і ось св.Миколай, довідавшись про скруту, кинув їм у вікно три клуночки з золотом.

неділя, 4 грудня 2016 р.

Введення в храм Пресвятої Богородиці


Празник, який розповідає про дитинство Пресвятої Богоматері, — це празник Введення в храм. Святкуємо його 4 грудня. Празник має назву «Вхід у храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії» та відкриває нам  деякі таємниці  дитячих років Пречистої Діви Марії, Її виховання у святині та Її приготування до найвищої гідності — бути Матір’ю Божого Сина.

ІСТОРІЯ ПРАЗНИКА
Цей празник заснований на традиціях Церкви й на апокрифічних книгах. Із цих джерел дізнаємося, що батьки Пречистої Діви Марії, будучи бездітними, дали обіцянку в разі народження в них дитини віддати її на службу Богу в Єрусалимський храм.

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *